La casa

Roberto Innocenti. J. Patrick Lewis.

Ed. Kalandraka, 2010 ( castellà)

Ed. Símbol, 2010 ( català)

 

 

 

 

Aquest àlbum mostra com es desenvolupa la vida quotidiana, senzilla, d’una casa rural d’Itàlia i els seus habitants al llarg del segle XX , travessant les dècades, les estacions de l’any i els succeïts vitals al llarg de la vida de les persones.

Innocenti va fer les il·lustracions sense el text, però l’editorial americana que va publicar el llibre no entenia  un llibre sense text, així que s’ha afegit un text de J. Patrick Lewis, absolutament prescindible, que no aporta res a la lectura.

Les il·lustracions d’Innocenti recorden molt a Anno. Obri el plànol i com una càmera quieta situada enfront de la casa, va fer passant el temps. Aquesta seqüència temporal descriptiva, detallista, minuciosa, … és un bon model de llibre que reivindica tornar a exercitar eixa mirada a les il·lustracions (de gran qualitat), de manera lenta, pausada, exploradora… Permet també una lectura des del final cap al principi.

Propicia una lectura honesta, documentada, de com es pot contar la gran història des de la vida quotidiana, però és una lectura merament descriptiva, que no mou la nostra emotivitat.

Recomanat a partir de 10-11 anys

Comentat en juny 2011


Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, La casa i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.