COMO UN BOTÓN

JUAN KRUZ

 

Botoi bat bezala / Como un botón
JUAN KRUZ IGERABIDE
Anaya-Haritza, 1999

Llibre bilingüe en eusquera i castellà , escrit amb haikus, poemes curts que pretenen reflectir el moment, l’instant, i parlar de forma minimalista de diferents temes com ara: un animal, un paisatge, un objecte, la vellesa …

L’autor pretén apropar aquest tipus de poesia als nens i nenes més petits, dotant-la de ritme i rima. I nosaltres pensem que ho aconsegueix plenament.

En canvi, el format que ofereix la col·lecció “Sopa de libros”de Anaya sembla que menysprea la il·lustradora Elena Odriozola , i ens presenta unes imatges petites en blanc i negre que no permeten gaudir de la qualitat de les il·lustracions originals. Malgrat això, ajuden a entendre millor i aporten l’humor adient per a que les lectores puguen assaborir els haikus.

 PASEATZEN

Hor doaz makila

eta aitona

lurreko istorio bila.

PASEO

 Ahí van el bastón

y el abuelo

charlando con el suelo.

Les següents pàgines web amplien la informació, inclouen alguns poemes del llibre i ens ajuden a entendre millor l’autor i aquesta obra :

http://www.basqueliterature.com/es/Katalogoak/obrak/igerabide

http://www.canallector.com/866/Botoi_bat_bezala_=_Como_un_bot%C3%B3n

http://www.galtzagorri.org/behinola/dokumentuak/resenas.pdf

RECOMANAT A PARTIR DE 8-9 anys

Comentat en maig 2015

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Como un botón i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.