EL CIELO DE ANNA

el_cielo_de_anna_l

El cielo de Anna

autor i il·lust : Stian Hole.

Kókinos, 2013

“Hoy alguien está arrojando clavos desde el cielo.

Las cosas no deberían ser así,- dice papá.

-Ya-susurra Anna-. Pero quizá mañana caigan fresas con miel”.

Deliciosa forma de narrar el dol d’un pare i una filla en mútua col·laboració. La forma d’enfrontar-se al dol és diferent entre el pare i la filla:La filla pot parlar de la mare, el pare no.

L’estat d’ànim del pare ( per a ell plouen claus ) és diferent al de la filla ( per a ella maduixes amb mel ).

Les absències, el dolor, la dissort … ens empenten cap a les grans preguntes, a les de difícil resposta, i a dubtar de tot allò omnipotent i omnipresent.

Davant de la dura realitat, pare i filla fan una immersió a un lloc fantàstic on poder retrobar la mare. La busquen en un cel sota l’aigua ple de peixos voladors, allà on viuen els invisibles, els morts que el pare estima ( Picasso, Elvis, Fred Mercury … ) , continuen buscant a la mare en l’Edèn, en una reunió d’amics, en una biblioteca … 

Transportats per ocells tornen a casa, acaba el seu viatge imaginari, el seu fantasieig i malgrat no trobar a la mare, la filla aconsegueix el somriure del pare. D’aquesta senzilla manera, han fet conjuntament un acomiadament per poder començar a  assumir l’absència.
Ens sembla que Stian Hole aconsegueix en aquest llibre un excel·lent
tractament de la mort.
Precioses il·lustracions
amb homenatges a Magritte i a Carroll. Impressionants imatges a doble pàgina on el text ocupa el mínim espai. Estil surrealista barrejant animals d’aire amb els d’aigua, els peixos que volen i el ocells que viuen sota l’aigua; utilització de la caricatura amb figures desproporcionades.

Podeu trobar més informació en :

http://www.canallector.com/20870/El_cielo_de_Anna#

http://www.rayuelatiendaonline.com/libro/el-cielo-de-anna_67106

https://leonardobpleon.wordpress.com/2014/03/03/el-cielo-de-anna/

 http://megustaestelibro.blogspot.com.es/2013/08/el-cielo-de-anna.html

RECOMANAT A PARTIR DE 10-11 ANYS

Comentat en maig 2015

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, El cielo de Anna i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.