L’ARCA DELS ANIMALS/ EL ARCA DE LOS ANIMALES

arcacast

   arca

                                           

L’arca dels animals                                                El arca de los animales

Marianne Dubuc

      Solà , R. (traducció)

Ed Juventud, 2016

Versionar d’una manera crítica i apropiar-se dels relats bíblics. Amb l’excusa de la llegenda de l’arca de Noè es mostra una xicoteta història per a molt menuts en la que els animals són els protagonistes.

Un llibre d’humor que conta la vivència d’animals molt diversos en una barca per a protegir-se de la pluja. Amb petites endevinalles plàstiques Dubuc planteja el viatge com avorriment o divertiment segons cadascú.

Riurem amb les dificultats d’eixos animals dins de la barca: hi ha problemes d’espai, per divertir-se juguen cadascú d’una manera diferent, arriba la fam i pensen en menjar-se, també hi ha moments de col·laboració per a salvar-se i de desesperació perquè ja no s’aguanten. Quan els instints primaris estan a punt d’esclatar, l’ocell, representant del súper jo, busca solucions fora de la barca i troba terra per a que tots els animals puguen baixar i instal·lar-s’hi.

Les il·lustracions tenen la seua força en les línies del rostre que donen l’expressivitat necessària per a gaudir de cadascuna de les imatges: mal humor, desànim, sorpresa, descans, desesperació … Davant d’un text molt senzill, les il·lustracions gaudeixen d’una gran varietat en el color, en l’actitud, … La primera imatge (tots apinyats en una illa) ja és molt divertida.

Manté les pautes dels llibres dels menuts i el format també acompanya la proposta.

L’autora :

Marianne Dubuc és llicenciada en disseny gràfic per l’escola de disseny de la UQAM (Quebec, Canadà). La seva carrera com a autora-il·lustradora de llibres per a nens va començar amb la publicació del seu llibre El mar (La mer) , per Edicions La Pastèque el 2007. Però el seu èxit internacional li va venir amb la publicació de Davant de casa meva i El carnestoltes dels animals (tots dos publicats en català i castellà ). Des de llavors ha escrit i il·lustrat més de 12 llibres i moltes coses més. Ha rebut premis tant en el estranger com a Canadà, com el Premi al millor llibre infantil del Concours Lux el 2008 o més recentment, el 2014, el Governor General’s Literary Award atorgat per The Canada Council for the Arts.

Recomanat a partir de 1-3 anys

Comentat en març de 2017

 

 

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, L'arca dels animals i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.