TENEN NOM ELS NANETS DE BLANCANEUS?

Davant d’aquesta pregunta i amb el somriure beatífic que provoquen les pel.lícules  disneinianes, tothom contestaria, sense dubte, que els nanets són set i s’anomenen:  Sabio, Gruñón, Feliz, Dormilón, Mocoso, Mudito i Tímido.

Si ens preocupem en investigar un poc al voltant dels contes de tradició oral, descobrirem que a les diferents versions que hi ha sobre aquest conte ( Basile, Perrault, Grimm i Almodóvar) només en la realitzada per al cine per Walt Disney, apareixen els nanets amb nom i personalitat diferenciada.

Podríem preguntar-nos: què sap un director de cine sobre el significat profund dels personatges als contes de fades?

Els diferents especialistes de contes meravellosos coincideixen en que els nanets representen un estadi psicològic, preadolescència,  on poder aconseguir la maduresa necessària per a entrar en un estadi superior, l’adolescència.

La Blancaneus, la nostra protagonista, es refugia a la casa dels nanets mentre adquireix la capacitat d’enfrontar-se als conflictes interns que li imposa l’adolescència.

Per tant, la versió Walt Disney converteix aquests personatges en anècdotes, en siluetes divertides que no aporten gens ni mica a l’imaginari dels nostres infants.

Si voleu, alguna vegada,  recordar el conte de Blancaneus, us recomanem que acudiu a les versions dels recopil·ladors esmentats en aquest comentari on els contes apareixen amb tota la seua força iniciàtica.

(comentari fet a partir del llibre de Bruno Bettelheim “Psiconàlisi dels contes de fades”)

Aquesta entrada s'ha publicat dins de tenen nom els nanets de Blancaneus? i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.