CENTENARI D’ENRIC VALOR

(Castalla, l’Alcoià, 1911–València, l’Horta, 2000)

Des del col·lectiu ens sumem a la proposta de l’homenatge blogaire, i us animem a fer-ho, seguint la informació de la xarxa1entretants :

 

Enric Valor va nàixer a Castalla el 1911, el 22 d’agost. Enguany, doncs, en fa 100 anys. Les commemoracions de la figura de Valor i els homenatges a la immensa tasca d’aquest gran valencià han estat nombrosos. Ara, vos en proposem un altre: un homenatge blogaire el pròxim 22 d’agost. Per recordar el mestre, per reivindicar-lo, per narrar-lo, per dibuixar-lo, per recórrer-ne l’obra i l’estima per la llengua i el país; per pensar-lo i per compartir amb el món i més enllà el nostre Valor, el que cada un dels membres de la comunitat lingüística catalana que fem blog atresorem, hem llegit i ens estimem.

Aquesta celebració, que ve precedida per molts altres homenatges simultanis dedicats a grans figures de la cultura catalana, ens la va proposar Víctor Pàmies el passat 21 de maig a València, tot i que aplega la voluntat de molts altres (Josep Porcar, Josep Albinyana, Josep Daniel Climent, Vicent Brotons, Vicent Santamaria,1entretants…) de fer-la endavant; i que ha d’aplegar encara la de tants i tantes com voldreu participar-hi!

I com ho farem?

  • Es tracta d’escriure el 22 d’agost de 2011 un apunt als nostres blogs sobre Enric Valor. Un apunt que, amb l’estil de la pròpia bitàcola, parle de l’escriptor, del lingüista, de l’home que fou Valor però també de nosaltres, del nostre Valor.

  • L’apunt ha de ser etiquetat amb 100anysdevalor i #100anysdeValor (aquest darrer, sobretot, si en fem difusió a Twitter) per tal de facilitar-ne la cerca i la compilació. També, podreu, si ho preferiu,  enviar-nos un correu amb l’enllaç de la vostra publicació a 1entretants@gmail.com

  • A més, és necessari que hi incloguem una de les imatges, creades per J. Porcar, del Blogs de lletres, que podreu descarregar ací i que hauria d’enllaçar amb l’apunt que farem per inventariar totes les entrades valorianes i catosfèriques.

  • Fóra bo que cada un de nosaltres visitarà els blogs de la resta i en comentara els apunts que més l’han agradat, emocionat, descobert…

A 1entretants trobareu aquell mateix dia tot el cabal de lletra, imatge, so… compilat, per tal de poder llegir a bastament sobre Enric Valor i de fer-ho en molts blogs que, potser, fins aleshores, no havíem descobert.

De la mateixa manera, i a propòsit de l’avinentesa, trobareu aviat a 1entretants un grup de treball sobre Valor i, finalment, una wiki per tal d’arreplegar tota la informació disponible a hores d’ara -o generada a partir d’aquest tret de sortida!- a Internet sobre l’autor de Castalla, en els quals tothom és convidat a participar!

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Enric Valor, ESTAR A L'AGUAIT i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *