El silenci de l’aigua / El silencio del agua


José Saramago. Il·lustracions: Manuel Estrada.

Ed. La Guineu Vermella , 2011

Ed. Libros del Zorro Rojo, 2011


 

 

 

Si un bon llibre és aquell que et condueix a desitjar llegir altres llibres, sens dubte aquest àlbum ho és. Es tracta de la recreació il·lustrada d’un dels records contats per Saramago en el seu llibre “ Petites memòries “ ( Ed. 62, 2007) , i la seva lectura desperta la curiositat pel llibre original. Si vas a l’original, t’enlluerna amb multitud de reflexions i records tan magnífics i ben relatats com aquest.

En realitat és la història d’una frustració , de saber acceptar que de vegades, encara que ho desitgem i posem tots els mitjans, no podem aconseguir allò que volem ,…

Em vaig estar allà fins que quasi no distingia la boia que només el corrent feia oscil·lar una mica, i, finalment, amb la tristesa al cor, vaig cargolar el fil i vaig tornar-me’n a casa.

… i no passa res :

Fos com fos, però, amb el meu ham enganxat a les ganyes, tenia la meua marca, era meu.”

La interpretació plàstica de M. Estrada recrea el text mitjançant el collage, els colors ( lluminosos o foscos segons l’estat d’ànim del personatge) i la simbologia, utilitzada bé com homenatge a un pintor ( les cortines de la finestra) o al mateix Saramago : així, al final del llibre, el nen torna a provar sort amb nous estris i després camina sobre el llom del peix que NO ha aconseguit, peix que també és una O gegantina dintre d’un mar de lletres on destaquen les que formen la paraula SARAMAGO.

Recomanat a partir de 6-7 anys

 Comentat en : Gener 2012

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, El silenci de l'aigua i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.