El tigre que va venir a berenar/ El tigre que vino a tomar el té

Judith Kerr

Ed. Kalandraka, 2010

 

 

Un tigre arriba a berenar i s’ho menja tot, tot i tot el que hi havia a la casa (potser també a la mare). El text destaca per l’ estructura dialogada, l’ esquema repetitiu i l’ enumeració de tots els aliments que es va menjant el tigre. Hi ha fabulació i fantasieig, la xiqueta busca estratègies per a no fer coses que no li agraden . Hi ha un joc bonic de complicitat amb la mare.

Mare molt preocupada perquè el pare quan vinga no té res per a sopar. El pare quan arriba té una idea genial que sembla ser no pot donar-la més que un home: anirem a un restaurant. Però després és la mare qui va a comprar al supermercat.

Llibre de 1968 amb una lectura sospitosa de sexisme. Aposta per un model social i familiar prou superat afortunadament on els rols masculins i femenins són molt marcats. És un llibre que no incloem en la bibliografia del col·lectiu,

Comentat en juny 2011

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, El tigre que va venir a berenar i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *