Faules morals d’una vegada per totes/ Fábulas morales de una vez para siempre

 

 


Grassa Toro.Il: Meritxel Durà

Ed. A buen paso, 2010

Relat, brevetat i humor, condicions que compleixen text i imatges d’aquest llibre, asseguraran que continuïn en la nostra memòria un cop l’hem tancat” ( P. 93)

El llibre, en edició molt acurada, endinsa a la persona lectora en un estil ja iniciat per Monterrosso ( 1969, la oveja negra y demás fábulas) i A. Lobel ( Faules, 1987), que suposà la desmitificació de les faules clàssiques mitjançant l’humor i la creació d’unes faules modernes satíriques, no didàctiques ni exemplars.

Són faules novedoses, provocadores, engrescadores, que presenten una altra moral. Absurdes, inesperades, delicioses, compromeses,Hi ha també un to d’humor molt unificador. Hi ha un nou concepte d’aprenentatge moral, “l’ètica la posa el lector”, diu el propi autor.. El narrador és un observador que descriu l’acció sense cap comentari, no és jutja res.

Les il·lustracions que acompanyen cada faula són suggerents, modernes i molt originals. La imatge capta de manera simbòlica , esquemàtica i humorística el nucli, el conflicte de cada faula .

Edat: A partir de 14-15 anys

Comentat en març 2011

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Faules morals d’una vegada per totes. i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.