NIÑOS RAROS, DE RAÚL VACAS

NIños raros

És un plaer per al col·lectiu de literatura Pep Sempere convidar-vos a la presentació del llibre “Niños raros” de Raül Vacas publicat en S.M.

Ha tingut lloc  a la biblioteca Mestre Pep Sempere, C/ Bernabé del Campo, 26 (Barri Altabix) Elx el dijous 3 de maig a les 20:00 hores i hem contat  amb la presència del poeta Raül Vacas, autor del llibre,

Que levante la mano

 


¡Que levante la mano quien no haya conocido ( o era “sido”?) un niño raro!

Davant d’aquesta pregunta totes les persones que el dijous 3 de maig assistírem a la presentació de Raúl Vacas alçàrem la ma .

Així començava el poeta de Salamanca la presentació a la biblioteca Mestre Pep Sempere del seu llibre “Niños raros” de l’editorial SM. Es tracta d’una galeria de personatges que acompanyen les il·lustracions de Tomàs Hijo, i que venen envasats en “pareados, cuaderna vía, octavillas, redondillas, sonetillas, esdrújulas, jitanjáforas, alejandrinos, tautogramas, abecegramas, nanas, canciones de corro, canciones de rifa, aleluyas, pareados, retahílas, romances, limericks, sonetos con eco.”

 Raül Vacas presenta així el seu llibre :

Atención niñas y niños,

maestros, búhos y jirafas

desempañad vuestras gafas

y ensayad algunos guiños

pues queremos presentaros

veintisiete niños raros

Dejad que en la foto salga”

solicita el niño alga.

Venid a ver cómo actúo”

sugiere la niña búho.

¿Quieres descubrir mi tacto?”

pregunta la niña cacto.

Pasad a este abecedario

con dos ojos de repuesto

que es buen consejo y pretexto

leer poesía a diario.

I el públic assistent a la biblioteca es delectà amb l’escenificació i declamació de Raül d’alguns d’aquests niños raros.

També allí vam conèixer altres “niños raros” que ens deixaren un mantra divertit … raro yo?, raro tu, … el grup Primigenius aprofità l’ocasió per oferir un tautograma al raro Raül, i divertir-nos amb les seues paraules.

El col·lectiu va iniciar l’acte reivindicant el paper de les biblioteques i els llibres,(acte necessari i imprescindible en els temps que corren), amb la lectura de Medio Pan y un libro, discurs que Federico García Lorca va escriure i llegir en 1931. en la inauguració de la Biblioteca del seu poble Fuentevaqueros.

I rar és aquest comentari,

perquè el que contem,

va passar a l’inrevés.

I així vam gaudir de nou d’aquest espai tan estimat per totes i tots, on esperem tornar-vos a veure’ns aviat.

Elx, juny 2012

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de d.- Activitats a la Biblioteca Pep Sempere, Los niños raros de Raúl Vacas i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.