NIT D’OMBRES VORACES.

NIT D’OMBRES VORACES.

Agustín Fernández Paz

Ed.Bromera, 2003


De ti no quedan más

que estos fragmentos rotos.

Que alguien los recoja con amor, te deseo,

los tenga junto a sí y no los deje

totalmente morir en esta noche

de voraces sombras, donde tú ya indefenso

todavía palpitas.

JOSÉ ÁNGEL VALENTE.

Aquest llibre, que ens parla de la nostra memòria històrica, combina diferents elements, com ara misteri, el nostre passat, cartes… per a composar un argument on cobren vida dues històries: la de l’adolescent que adquireix un compromís amb un familiar represaliat pel franquisme i la de l’amor truncat a causa de la guerra.

En efecte, la història d’amor entre mestres republicans són “fragmentos rotos” que palpiten en les emotives cartes descobertes per la protagonista.

Un gran valor del llibre és la complicitat entre dones, lligades per la sensibilitat literària i la capacitat de decisió: juntes replegaran amb amor eixos fragments per tal d’evitar que l’oblit els devore.

En alguns aspectes, estem davant d’un llibre de fórmula, amb tots els requisits per a ser llegit als instituts, però, malgrat això, Fernández Paz sap utilitzar hàbilment elements de tradició oral, homenatges literaris i un llenguatge acurat i precís per a escriure una bella història contra la voracitat de l’oblit.

Existeix versió en castellà: Noche de voraces sombras. Ediciones SM.

RECOMANAT: A partir de 12-13 anys.

Comentat en maig 2012

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Nit d'ombres voraces i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.