Un llibre

Un llibre .Hervé Tullet. Ed. Cruïlla, 2010

Un libro. Hervé Tullet. Ed. Kókinos, 2010

 

 

 

Troballa interessant que obre el camí dels llibres-jocs d’alta qualitat amb el valor literari d’apropar els xiquets al món dels llibres.

Podem considerar-lo un pre-llibre, objecte – joc necessari abans de l’acte de la lectura que permet crear hipòtesis, establir relacions, preveure situacions, anticipar-se amb el pensament al món que l’autor crea perquè el lector/a tinga sempre un Ooooooh! a la boca darrere de cada pàgina.

Juga amb la màgia, la prestidigitació, l’encantament i la participació del lector: els seus dits son capaços de transformar i d’intervenir en la història. La proposta demana un contacte no tan sols visual i és molt interessant per a establir una complicitat entre el mediador (imprescindible en aquest cas) i el lector: el llibre es llegeix, però també es sacseja, es belluga, s’aplaudeix…

Il·lustracions molt suggeridores, originals i senzilles. Amb el punt, la línia i els colors bàsics com a elements plàstics s’omplen les pàgines de composicions abstractes que ens remeten i ens recorden a tants autors de les avantguardes (Kandinski, Miró, Sonia i Robert Delaunay…)

Edat recomanada: 0-3 anys.

Comentat en juny 2012

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Un llibre i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *