TOKIO

TOKIO

  Taro Miura ( autor i il·lustrador)

Ed. Media Vaca, 2006

 

Mito, la xiqueta protagonista, ha d’anar a viure a Tokio i vol saber quines coses trobarà. Pregunta a tots . Una vaca, les formigues, un gos … Les respostes que rep no les acaba d’entendre i les expectatives que la xiqueta s’havia fet sobre la seua ciutat de destí la tenen un poc desconcertada.

Quan arriba a Tokio, escriu als seus amics i conta cóm és la ciutat . La seua mirada, que respon a la curiositat dels infants, s’allunya de l’interès turístic i es deté en els detalls que un adult no veu: els animals, els mocadors de paper, les màquines de refrescs …

El grafisme de Taro Miura, il·lustrador que dedica el llibre a la seua filla, ens apropa als dibuixos esquemàtics, amb escassa gama cromàtica i recorden els editats als països de l’est d’Europa en els anys seixanta i setanta.

És un llibre senzill, formalment original, que en la primera part mescla una estructura de preguntes i respostes i en la segona petites missives.

Un innovador tractament visual convida a propiciar el desig de visitar una ciutat, Tokio o qualsevol altra, amb una altra mirada, sense la complaença del turista.

Recomanat a partir de 8-9 anys

Comentat en setembre 2012

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Tokio i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.