EL TAMAÑO DE LOS SUEÑOS

el-tamano-de-los-suenos-9788466747301El tamaño de los sueños

Karmelo Iribarren

Anaya, 2006


Lo realmente difícil es salir entero

de una historia de amor.

El llibre que us recomanem és desmitificant d’una visió de la poesia destinada només a entesos, a privilegiats, o a estudiosos; és a dir, una poesia exclusiva. En canvi, els versos que proposa aquest poeta són senzills, directes, quotidians, amb una sintaxi ben pensada i ben construïda.


No tenim cap dubte en definir a Karmelo com un poeta urbà: el bar, el carrer, la publicitat, els cotxes … Llocs i elements que ens integren a la ciutat, espai que es converteix en un lloc de salvació, d’eixida de la desesperança.


Els 39 poemes agrupats en cinc blocs – paradojas, crònica de sucesos, otras muertes, del amor y otros deseos i solo tú – reflecteixen el món poètic de Iribarren on es canta, per una banda, l’amor polièdric, el platònic, el somniat, el perdut, el viscut en aquests moments, el culpable, el tràgic i l’amor anhelat. Per altra banda, els sentiments en diferents situacions amoroses com ara, el moment de la retrobada, la separació física, la indiferència davant el fracàs, la resignació davant l’atzar o la nostàlgia que provoca el pas del temps.


A vosaltres lectores us recomanem aquest llibre que prescindint de la rima, us agradarà pel seu ritme, la seua sonoritat i pels somnis que, grans o petits, ens ajuden a viure.

Recomanat a partir de 14 – 15 anys.

Comentat en gener 2014.


Aquesta entrada ha esta publicada en A.-LLIBRES COMENTATS, El tamaño de los sueños. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *