CIUTAT D’ORFES

ciutat d'orfes

Ciutat d’orfes./ Ciudad de huérfanos .

Avi.

Ed. Bambú , 2012 / 2011

Portada del llibre il·lustrada per Riki Blanco

Finals de XIX- Relat d’immigrants, d’una família danesa que arriba a Nueva York. Tota la família treballa en el que pot per a poder subsistir; el protagonista, de 13 anys, ven diaris pels carrers ( The World).

De fàcil lectura, destaca la descripció de la dura vida quotidiana alterada per un succés terrible i la relació de complicitat, amistat i col·laboració entre els personatges.

Un narrador omniscient interpel·la contínuament els lectors “ Ara us ho explicaré” “Ara escolteu bé, perquè això és important” ( pàg.12)”com s’ho farà per trobar pistes ? (pàg.246), en un llenguatge planer i col·loquial, on dominen els diàlegs i les frases molt curtes; és el relat de 5 dies en la vida dels personatges, explicat en capítols molt curts, i que tots conflueixen en un final satisfactori que ressol totes les incògnites de la trama i sembla el preludi d’una vida un poc millor.

Un personatge, l’advocat, es diu Bartleby Donck, en clar homenatge a Melville i el seu magnífic personatge , Bartleby, l’escrivent.

Recomanat a partir de 12-13 anys

Comentat en MARÇ 2014

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Ciutat d'orfes i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.