UNA PRIMAVERA PER A DOMÉNICO GUARINI

 

unaprimaveraTítol: Una primavera per a Domenico Guarini.
 Una primavera para Domènico Guarini.

Autor:  Carme Riera. 

Editorial:Ed.62, 2008/ Espasa, 1999

Premi Prudenci Bertrana l’any 1980

L’autora ens diu :

“Una primavera per a Domenico Guarini és la meva primera i única novel·la militant. Militant del feminisme i de les llibertats. Per això hi ha sovint al·lusions a la necessitat de les dones a decidir i a fer-ho sense coaccions. … També és la meva primera i única novel·la de caire experimental. trenca la linealitat del temps i mescla present passat i futur; empra la segona persona narrativa a segons quins capítols, i a d’altres la primera i / o la tercera; inclou articles de diari, cartes, o la dissertació acadèmica davant de La Primavera de Botticelli, un dels quadres que més m’agraden del món, a l’hora que superposa la història de Domenico Guarini, que atempta contra el quadre de Botticelli, i la d’Isabel Clara Alabern, una jove periodista mallorquina, enviada especial d’un diari de Barcelona per escriure les cròniques sobre el cas.”

Una novel·la difícil de llegir, per la seva estructura i el barroquisme del seu llenguatge; per això mateix és un repte que no decep a qui s’endinsa en la seva lectura.

Recomanat a partir de 18 anys

Comentat en Setembre 2014

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Una primavera per a Doménico Guarini i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *