LA REINA DE LAS RANAS NO PUEDE MOJARSE LOS PIES

lareinadelasranasLa reina de las ranas no puede mojarse los pies
Davide Cali / Marco Somà (Il·l)
Libros del Zorro Rojo,2013

 

http://librosdelzorrorojo1.blogspot.com.es/2012/12/la-reina-de-las-ranas-no-podia-mojarse.html

Adaptació actualitzada en format àlbum d’ un conte clàssic portuguès : La reina de las ranas, (conte que no hem pogut aconseguir).


Sorprenent i enlluernadora il·lustració d’unes granotes humanitzades, vestides i envoltades per un univers decadent, a l’estil dels anys 20, representat amb tota mena de detalls. Escrit i il·lustrat per dos persones diferents però que aconsegueixen unir text i il·lustració de manera magnífica i complementària.

Història molt ben contada, que juga amb l’atzar i el factor sorpresa. Al·legoria contra el poder i els aprofitats que s’acoblen de seguida.

Admet moltes lectures, des d’una superficial a una interpretació metafòrica o simbòlica. És molt suggeridor i dona peu a debats posteriors. El final, que possiblement no acaben d’entendre els xiquets més menuts , és de conte meravellós. Desapareix el símbol i desapareix la imposició.( realment era una corona ? )

Reivindica la pregunta com a materialització dels dubtes. És una presa de consciència, un començar a qüestionar la realitat imposada. Poder fer preguntes davant una situació creada artificialment per altres és molt important :

Pero un día una rana preguntó:
¿Por qué ella es la reina?».

 

 

Ens crea dubtes si davant d’un conflicte col·lectiu ens agradaria més una solució col·lectiva al problema, com passa en altres històries, i no tant una solució que arribe per atzar. Però aquest dubte no desmereix l’interès que ens ha provocat el conte.

Recomanat a partir de 6-7 anys

Comentat en Març 2015

La reina de las ranas no puede mojarse los pies

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, La reina de las ranas no puede mijarse los pies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.