CONSELLS PER A LES NENES BONES

consellnenesbones

Consells per a les nenes bones /  Consejos para niñas pequeñas.

 Mark Twain.  

El zorro rojo, 2006 / Sexto piso, 2014/ 

En el 2006 un conte breu de Mark Twain ( que també podem trobar en la recopilació de contes L’Elefant blanc robat ) és recuperat per l’editorial El Zorro rojo que l’edita amb il·lustracions de Montse Ginesta, en català i castellà. Les imatges d’aquesta il·lustradora amb caricatures pròximes als tebeos, aporten claredat, enteniment i humor al text irònic i transgressor de l’excel·lent autor ja esmentat. Es tracta de sis consells que Twain dóna a les nines bones o petites, depenent de la traducció, perquè el seu comportament siga políticament correcte: no fer burla a les mestres, no furtar llepolies al teu germà, etc. Tots els consells tenen un però, una raó que impulsa finalment a les nenes a transgredir les normes socials.


Ara, al 2014, l’editorial Sexto Piso, publica el mateix conte, en castellà, amb il·lustracions
de Radunisky que amb imatges més desproporcionades i intenció burlesca, possiblement més properes al lector actual, exerceixen la mateixa funció que la de la seua col·lega huit anys abans,  El text continua essent el mateix, trieu vosaltres l’edició, …però no deixeu de llegir-lo . 

Podeu ampliar informació en la ressenya de Gretel: 

http://literatura.gretel.cat/recomanacions/2014-recomanacio-maig

RECOMANAT A PARTIR DE 12-13 ANYS

Comentat en Maig 2015

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Consells per a les nens bones i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.