Seis hombres

 

Seis hombres

David McKee.

Ed. Libros del zorro rojo, 2013

La història de sis homes que viatjaven pel món buscant un lloc per a viure esdevé la història de la humanitat, entesa com a cicle de construcció-destrucció.

David Mackee ens ofereix un llibre de denúncia, una crítica ferotge al capitalisme, que té uns efectes devastadors sobre les persones, com a individualitats i com part d’una societat. En aquest cas l’eina destructora és la guerra.

SEIS HOMBRES conserva una esgarrifadora actualitat. La brutalitat de la guerra discorre per les pàgines que Mackee també il·lustra amb la qualitat i eficàcia habituals en ell. Les il·lustracions, en blanc i negre, impacten mitjançant l’esquematisme i la perfecta sinergia amb el text. El text és mínim i les il·lustracions, rotundes.

Si bé aquesta és la primera edició en castellà, l’original de David McKee és de 1972. Si la seva lectura, en 2015, ens planteja cap dubte, podeu recórrer a l’entrevista que en la revista Peonza nº 39 ( 1966) li va fer Javier Garcia Sobrino :

http://www.cervantesvirtual.com/obra-visor/peonza-revista-de-literatura-infantil-y-juvenil–87/html/02737ed2-82b2-11df-acc7-002185ce6064_40.htm

A nosaltres ens ha ajudat, us la recomanem tant com el llibre.

A PARTIR DE 8-9 ANYS

Comentat en octubre 2015

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Seis hombres i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *