DOCTOR INK Y EL CIELO ESTRELLADO

doctorink_1160-2

Doctor Ink y el cielo estrellado.

Akihiro Nishino

Ed. Barbara Fiore, 2015

Un llibre amb una estructura formal interessant: un conte de contes. Hi ha quatre contes, cadascú amb un personatge diferent: primer conte, el coordinador del firmament; el segon, l’home que fabricava escales; el tercer, els portador de somnis que es perd i l’últim conte, el doctor Ink que dóna sentit als altres protagonistes.

Tracta sobre els somnis. Hem llegit personatges que mengen somnis, bufen malsons, domen somnis, etc. Però ací ens trobem amb un escriptor de somnis: el que escriu tots els somnis que hem de somiar. Li diuen doctor Ink. Malgrat a aquesta temàtica tan atractiva, aquestes històries o història resulta poc intensa, superficial. Està escrita per una persona que treballa de mag i eixe detall és el que fa pensar que la relació màgia-fantasia no està ben ajustada, que les històries estan resoltes des de la màgia ( resolució fàcil, sense risc) i no des de la fantasia ( resolució que necessita una aventura, un risc per part del protagonista ).

Escrita amb senzillesa amb un llenguatge sense recursos estilístics.

Si comencem pel final, la història tracta d’un escriptor de somnis que té uns treballadors que s’encarreguen de portar els somnis a les persones. Un dia un d’eixos portadors es perd en el camí i es troba amb un monstre que vol menjar-se’l: conte 3 , el poder transformador dels somnis.

El doctor Ink es posa malalt i només es cura demanant un desig a una estrella fugaç que alentirà el seu recorregut: conte 4 , la necessitat del somnis en les persones.

 G.M. Joe: conte 1,  qui és Joe, personatge fascinat pel món de les estrelles: És el coordinador del firmament? Què significa això? Utilitza uns instruments capaços de traslladar estrelles. Pot ser una metàfora del poder de la ciència? Pot ser algun personatge relacionat amb les llegendes o mites japonesos? Un portador de somnis viatja al planeta on viu Joe per a demanar-li ho i pel  camí es troba a Tokio, l’home que fabricava escales i volia arribar a un altre planeta a travès de les escales: conte 2, seguir els nostres somnis per difícils que pareguen.

El format del  llibre és molt acurat, amb unes il·lustracions que combinen el blanc i el negre, juguen amb perspectives diferents i atrevides. Recorden els gravats. Aquestes imatges ofereixen un món plàstic molt bigarrat, surrealista, atractiu i suggeridor.

Recomanat 10-11 anys.

Comentat en juny 2016

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Doctor Ink y el cielo estrellado i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.