IRMA SIRENA

irmasirena

Irma Sirena

Tabucchi, A.

Il. Giandelli, G.

Ed. Libros del Zorro Rojo, 2016  (Títol original de 1980)

Historia ambigua,  complicada, una bella història que barreja fantasia i realitat, escrita en un llenguatge poètic .La sirena ,el circ, representen el món de la fantasia , els dos xiquets i el poble, el món de la realitat.

Amb poques paraules, Tabucci deixa clar que la sirena Irma no és feliç, que és forçada a treballar en el circ i que el seu desig seria tornar al mar. Sempre fou una sirena que desitja la llibertat o es transforma al llarg de la història ?

Adéu a Flash Gordon i al mag Mandrake, personatges dels còmics que alimentaven la seua fantasia i la seua sed d’aventures .Adonar-se de la situació problemàtica de la sirena i prendre la decisió d’ajudar-la, resulta un acte de maduresa, de creixement personal i així  ho entén Natalino, un dels protagonistes, que així viu la seva pròpia aventura.

Les il·lustracions ens faciliten la comprensió del text. Hi ha  una barreja d’imatges en blanc i negre ( la realitat?) amb altres imatges de colors forts, cridaners , irreals (  fantasieig?)

Recomanat: A partir de 12-13 anys
Comentat en setembre 2016

 

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Irma Sirena i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *