AL PRAT / EN EL PRADO

alprat

enelprado

Al prat

En el prado

Kato, Yukiko  / Sakai, Komako ( il)

Ed. Corimbo 2013

Traducció de Fina Marfà

 

Àlbum il·lustrat per als més petits i petites . Història escrita en primera persona, que capta la percepció del món que té una persona menuda, amb un temps i espai propis. Escrita també des d’un respecte adult envers la capacitat infantil de prendre les seues decisions dintre d’una autonomia plena que li permetrà dir no al desig del pare i allunyar-se sola perseguint una papallona , després altres animals, fins que … I el paper de l’adult és d’acompanyar des de la distància : la xiqueta pensa que es troba molt lluny de la mare , però aquesta ,en realitat, no l’ha perduda de vista en cap moment.

L’escenari és un lloc obert, tan ric i suggeridor que no calen joguines. Tot un món de sensacions on té lloc el misteri i el descobriment.

A destacar el llenguatge poètic, un llenguatge que juntament amb les il·lustracions ens transporta cap a un món de la infància on un instant pot ser infinit i l’espai es transforma per possibilitar l’aventura.

Les il·lustracions, que recorden a l’impressionisme, ocupen tota la pàgina. Predomini dels colors verd i blau. Imatges amb primers plànols dels elements del prat: plantes i animals; així com, del rostre del personatge principal d’aquesta història que expressa l’emoció i l’atracció pel vol i el color del delicat insecte volador.

Recomanat a partir de 4-5 anys

Comentat en octubre 2016

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Al prat / En el prado i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *