ERA FOSC I SOSPITOSAMENT TRANQUIL/ESTABA OSCURO Y SOSPECHOSAMENTE TRANQUILO

erafosc estabaoscuro

Era fosc i sospitosament tranquil / Estaba oscuro y sospechosamente tranquilo.

Einar Turkowski (autor i il·lustrador)

  Aymerich i Mallorca, Neus (trad. català)

Delgado, Marisa (trad. castellà)

Libros del Zorro rojo,2007

A un univers d’ambigüitat i aparença,  comença aquesta història que tracta de l’estranger. Quan aquest arriba a una illa provoca desconfiança i enveja als  seus habitants. Si, a més a més, aquests no troben la manera d’entendre allò que observen, la inquietud està servida. L’estranger experimenta l’exclusió, sent el rebuig de la gent del poble malgrat els esforços per conviure amb ella.

Una historia contada amb un llenguatge directe i unes il·lustracions mecanicistes fetes en blanc i negre que evoquen un ambient surrealista i ens trasllada a un món futurista on es mesclen les màquines amb uns animals i unes persones evolucionats, quasi post humans. Ens recorden, a vegades, a les il·lustracions del Bosco i de Francisco Meléndez.

Un llibre que no ajuda a la identificació, sinó que, com tots els llibres de dolents, permet la projecció dels nostres sentiments d’intolerància i ens transmet, amb el seu final, un missatge de necessitat de canviar les emocions negatives.

Recomanat a partir de 10-11 anys

Comentat en juliol 2018

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Era fosc i sospitosament tranquil / Estaba oscuro y sospechosamente tranquilo. i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *