EL COLOM NO SE’N POT ANAR A DORMIR TARD/NO DEJES QUE LA PALOMA SE ACUESTE TARDE

colom paloma

El colom no se’n pot anar a dormir tard
No dejes que la paloma se acueste tarde

Text i il.lustracions de Mo Willems

Andana editorial, 2018

La coberta ens presenta el colom, amb l’ull mig clos, i el seu conillet. I el títol dins un fumet, anunciant així que el còmic serà l’estructura narrativa de la història. Tot això en una gama freda de colors molt relacionada amb l’hora d’ anar a dormir i que es mantindrà al llarg de totes les pàgines i unificarà cromàticament la història.

Mo Willems, autor i il·lustrador, recull un seguit d’excuses-estratègies que el colom exposa per ajornar el moment d’anar a dormir. Per una altra banda, utilitza unes il·lustracions esquemàtiques i alhora expressives.

El llibre resulta original pel tractament dels diàlegs. El colom està interpel·lant a un personatge adult que sols apareix en dues pàgines preliminars compartides amb la informació tècnica i a l’acabament, en la resolució del problema. Per tant, el text reprodueix exclusivament les intervencions del colom.

El colom no se’n pot anar a dormir aborda amb humor i tendresa una situació quotidiana, sovint conflictiva, en un moment concret del dia, en la que els menuts s’identificaran fàcilment amb el protagonista.

Recomanat a partir de 4-5 anys

Comentat en Novembre 2018

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, El colom no se'n pot anar a dormir tard / No dejes que la paloma se acueste tarde i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.