EMPANADA DE MAMUT

EMPANADA DE MAMUT

Jeanne Willis ( text)

Tony Ross ( il·lustració)

B, del Castillo, Estrella ( trad cast )

Lillet, Toni ( trad, cat)

Libros del Zorro Rojo, 2017 

Narració contada amb enumeracions i acumulatius pròpies de la Tradició Oral: l’home que fabrica les llances, el que fa les cassoles, el que encén el foc …Una autèntica tasca d’equip; tots són necessaris per caçar el mamut.

Pobre i il·lús cavernícola. Després de comptar amb tots els seus amics que li van proporcionar tot el necessari per aconseguir el mamut (llança, carro, olla, foc …) i van anar amb ell perquè també estaven famolencs, es van quedar sense res perquè el mamut comptava amb moltíssima ajuda. Tot un equip de mamuts van perseguir els cavernícoles per menjar-se l’empanada de carn cavernícola.

Un text que juga amb els noms dels cavernícoles: Ug, Og, Gog … i una tonada que va repetint-se al llarg de la història: “un pastís de mamut que jo et prepare”.

Carn, carn és el que un cavernícola vol”.

El punt de partida és la fam, la gana.

Història amb un humor que no sols està present al text, sinó a les il·lustracions a doble pàgina que ens mostren les accions dels personatges, la línia dels rostres expressen sentiments de sorpresa o de reflexió, les cares allargades, els cossos fins i llargueruts demostren que estan famolencs. Cavernícoles amb diferent cara i distint color de cabell.

Contrast entre els colors de la selva de gama calenta i els colors grisos i negres del mamut i de la muntanya, separada aquesta de la resta del paisatge amb la línia grossa i negra que la perfila. Utilitza diferents tècniques pictòriques, carbonet i aquarel·la, resultant unes imatges magnífiques en forma i gestualitat.

Tony Ross fa homenatge a Gosciny amb el pastís i a David Mckee amb el mamut.

Recomanat a partir de 8-9 anys

Comentat en juny 2019

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Empanada de mamut i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *