TRAVESSIA / TRAVESIA

Travessia / Travesia

Peter van den Ende

      Ed.Libros del Zorro Rojo, 2020

Atenció, estimades passatgeres:

Benvingudes i benvinguts a Travessia, una singladura que comença a les costes d’Amèrica del Nord i acabarà en un país incert de l’Europa occidental.

Com ja us informàrem als fulls publicitaris, a bord d’un fràgil vaixell de paper gaudirem de la immensitat i grandiositat de la naturalesa marina amb paisatges unes vegades amistosos, plàcids i altres, foscos i inquietants.

En aquesta aventura connectarem amb un munt de personatges, humans i fantàstics, animals coneguts i també imaginaris que ens endinsaran en un món mescla de realitat i fantasia. 

Tanmateix, veurem situacions humorístiques tal com l’orca que sosté una nau amb la seua aleta, el peix espasa punxant peixos petits, dos peixos besant-se, les tisores en un peix estrany, una balena amb una pipa,…

Experimentarem una mica de vertigen a través de telescopis que ens permetran mirar des de diferents posicions, vista d’ocell, vista de cuc; unes vegades, visionar el fons del mar, altres el que hi ha fora del mar.

I, a més, perquè no, observarem en directe els aspectes negatius de l’acció humana: la pesca massiva, els gasos a l’aire, les petrolíferes, el defallir de les aus , la guerra, …

El viatge que us proposem serà una vivència onírica amb possibilitat de mil lectures diferents; en algunes, pot dominar la inquietud i el temor, en altres, serà un al·licient per deixar anar la imaginació més enllà de la realitat. Però, amb totes elles gaudireu de l’originalitat i perfecció de les imatges.

Quan la nostra embarcació arribe a port, us lliurarem una sorprenent novel·la gràfica, un llibre d’imatges sense paraules, imatges que rememoren la travessia realitzada. Les guardes obren i tanquen el viatge.

El seu autor és Peter van den Ende, un excel·lent dibuixant que amb el seu plomí i el domini de les línies dels colors blanc i negre, ha pogut recrear el món invisible i fascinant dels fons marins de les illes Caiman, aconseguint un univers nou, el qual inclou multitud de tradicions i referències gràfiques i cinematogràfiques, des de Doré a Turkowski, des de Julius Verne a George Mélies, etc.

Estimades, estimats, Travessia comença dins de pocs minuts.

Recomanat a partir de 8-9 anys

Comentat en Gener 2021

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Travessia / Travesia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.