ELS OCELLS / LOS PÁJAROS

Els ocells/Los pájaros

 Autor: Germano Zullo     

 Il·lustradora: Albertine Zullo

Trad.català :Maria Notó Mora

 Trad.Castellà : Elena del Amo

 Ed. Libros del Zorro Rojo, 2016

Què interessant seria que, sense mirar el text, expressàrem cadascú el que les imatges ens suggereixen. El text l’acota però les imatges diuen molt més.

Tant se val. Aquest llibre et fa volar la imaginació, emocionar-te, parla d’alliberament, de prendre el vol, d’enlairar-nos. També parla de complicitat i agraïment amb la comunicació íntima dels dos personatges. Traspua una gran càrrega poètica.

Totes aquestes característiques podem aplicar-les al text que vol dir-nos: els petits detalls experimentats en el dia a dia poden convertir-se en veritable tresor capaç de canviar el món. Tan de bo, aquests petits detalls ens alliberen i ens possibiliten volar.

El/la lector/a pot interpretar els diàlegs muts entre l’home i l’ocell preguntant-se el que estan dient-se.

El text funciona com a disparador per a la reflexió. Text metafòric, simbòlic. Vol dir-nos Germano que quan tu dones, acabes rebent?

Que la tesi siga tan oberta, ens fa pensar, és un llibre amb càrrega filosòfica.

Les il·lustracions amb elements mínims (dos personatges, tres colors, un sol horitzó). Imatges suggeridores, cinematogràfiques, que apareixen a les pàgines sense pressa. Molt ben il·lustrat, especialment, a la comunicació sense paraules entre els dos personatges, així com a les diferents expressions que desprenen una gran afectivitat.

Ens trobem també, amb moments que criden la nostra atenció: porta els ocells tancats al camió, arriba al final del camí on no hi ha cap arbre…

Un final molt obert, molt interpretable; una metàfora deliciosament il·lustrada de la vida. Efectivament, en aquest llibre els personatges no necessiten parlar.

Recomanat a partir de 6-7 anys

Comentat en maig 2021

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Els ocells / Los pájaros i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.