L’ÀNIMA PERDUDA/EL ALMA PERDIDA

L’ànima perduda /El alma perdida ( The Lost Soul )

Tokarczuk,Olga (text)

Concejo, Joanna (il·lustració)

Farré Vidal, Xavier (trad.cat.)

Farré Vidal, Xavier (trad.cast )

Editorial Thule 2019

 

Un llibre que ens qüestiona :

Què perdem quan vivim amb tanta rapidesa ?:

la possibilitat de planejar el futur.

la capacitat de mirar al nostre passat.

la tranquil·litat.

la capacitat de superar la pressió del temps.

La possibilitat de gaudir del present.

Missatge adient per als temps que corren on tothom va atrafegat sense a penes tenir temps de sentir-se i ser conscient d’un mateix i saber què fa i per què ho fa.

Un llibre amb tot el text en la pàgina d’inici, que comença com un conte, i un fragment breu al final però intens d’Olga Tokarczuk que completa i amplia la il·lustradora Joanna Concejo que deixa entreveure amb les seues meravelloses il·lustracions tot allò que d’alguna manera forma part de cadascú: no oblidar la infantesa ,la joventut…el que ens ha conformat i ens dóna consistència. Esperar a sentir-nos, esperar a ser conscients d’on som, qui som i què volem o cap a on volem seguir.

Il·lustracions potents com de llibreta antiga i gastada (el passat), la il·lustradora busca l’ànima del paper. Tornar a pensar-nos, recordar qui som. Mentre espera tot és en blanc i negre i a poc a poc apareix el color. L’ànima (l’infant que va ser), el trobament un esclat de color, immersió en la natura. Mentre espera la vida va brotant.

El final admet moltes interpretacions: sentir-se que forma part de la natura, viure amb arrels, mirar el món des de dalt…

Com la filosofia, aquest llibre pretén fer-nos pensar sobre quina és la finalitat de la nostra vida, en què pot ajudar-nos el temps passat…

I, on cadascú, pot fer la seua pròpia interpretació.

Recomanat a partir de 16 anys

Comentat en Gener 2022

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, L'ànima perduda/ El alma perdida i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.