BON VIATGE, PETITÓ!/ ¡BUEN VIAJE ,BEBÉ!

Bon viatge, petitó!/¡Buen viaje, bebè!

            Alemagna, Beatrice ( text i il·lustració)

               Trad. català: Brujo Dòria, Sara

                   Trad. castellà: Mori Meana, Lara

                               Editorial: A buen paso, 2021

 

A primera vista pel format petit amb les puntes arrodonides i els colors suaus de la portada ja ens indica que és un llibre per a menuts. Amb il·lustracions senzilles i divertides. Les guardes amb els núvols ja indiquen el món dels somnis i el moviment.

Narració en primera persona on es manifesta la implicació del protagonista en la seua activitat rutinària on l’acompanyen el pare i la mare. L’enumeració dels elements necessaris per al meravellós viatge de cada dia. Anar a dormir no sempre és un moment agradable per a tots, no sempre es deixen o s’abandonen. Per això és un moment que s’ha de preparar amb molta estima i implicació. Acomiadar-se i emprendre tot sol el viatge, l’aventura, cap al somni.

No és fins al final que descobrim, amb humor, on se’n va de viatge.

També trobem un homenatge a Leo Lionni, quan el protagonista anomena el seu llibre preferit El petit Blau i el petit Groc.

Complicitat amb els pares i mares en eixa etapa de la vida on predomina el cansament, on tot gira al voltant de les necessitats del nadó.

Tal volta hi ha una desproporció entre l’edat del protagonista i el que conta o fa.

També tenim de nou un nen protagonista i una família tradicional, encara que les tasques són compartides.

Recomanat per a 0-3 anys

Comentat en Gener 2022

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Bon viatge, petitó!/ ¡Buen viaje, bebé ! i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.