EL MALEFICI DE LA REINA D’HONGRIA

     El malefici de la reina d’Hongria. 

                                    Capmany, Maria Aurèlia (text)

                                       Ed Barcanova 2018

Resulta massa sovint que periodistes de diferents mitjans de comunicació quan entrevisten a escriptores i escriptors o famosos de tota mena, pregunten: “Explica en quatre o cinc paraules la teua opinió sobre tal llibre”.

Doncs això, farem nosaltres amb aquesta novel·la juvenil, farem servir no més de cinc paraules:

Intriga a travès d’un relat d’aventures ric en descripcions de llocs i personatges. Qui pot ser la reina d’Hongria? Quin és el seu malefici?

Tradició en la seua estructura formal. Es tracta d’un conte de tradició oral:tres germans, eixida de la llar familiar, peripècies, auxiliars i victòria del germà petit.

Fantasia, un viatge al descobriment, a l’atzar. El motiu és la sed d’experimentar, cercar quelcom utilitzant com a úniques armes l’astúcia, la sort i el bagatge cultural obtingut a través de les seues lectures.

Context, té molta importància el context geogràfic: la ciutat de Barcelona és el principi i el final de la història. Durant la travessia, l’entorn es converteix en un lloc indeterminat, com en la tradició oral, malgrat que parle d’Itàlia o Hongria.

Dificultat per a llegir: un avís per als navegants!!Tal vegada, les persones lectores necessiten un bon nivell literari per poder gaudir de la història: densitat, terminologia específica de l’aventura al mar …
Ep! Direu que ací s’han utilitzat més de cinc paraules. Tanmateix, també li passa a les persones més reconegudes i ningú els diu res.

I no penseu que aquesta concisió és un acte de vanitat. De cap manera, només intentem augmentar la quantitat de lectores al nostre blog. Ves quina cosa!!!

Recomanat a partir de 14-15 anys .

Comentat en Gener 2022.


Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, El malefici de la reina d'Hongria i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.