ERNEST L’ELEFANTET/ ERNESTO EL ELEFANTE

 

Ernest, l’elefantet / Ernesto , el elefante

Autor i il.lustrador: Anthony Browne

Traducció català: Maria Lucchetti

Traducció castellà : Sandra y Óscar Senra

Editorial Kalandraka, 2021

Vet ací un elefantet, Ernest, a la recerca d’algú que li ajude a tornar al seu ramat.

Ernest va trobant-se diferents animals al llarg del seu recorregut fins que el més petit, com en els contes de tradició oral, actua com personatge benefactor. És interessant remarcar que valors com la força o la rapidesa no resulten útils per al protagonista. Pel contrari, la innocència, la confiança i la solidaritat són clau per eixir de la selva i tornar a casa.

És un àlbum il·lustrat sobre la autonomia, sobre el desig de viure aventures en un lloc desconegut, fora de la llar familiar.

Pot ser, el text no té la intensitat o la potència d’altres històries d’aquest autor. Les il·lustracions, tanmateix, inunden les pàgines de colors vius i vibrants. Per una altra banda, Anthony Browne premi Hans Christian Andersen d’il·lustració de l’any 2000, presenta la selva com un indret atractiu: fruits exuberants, objectes per gaudir com el baló o el timbal, delicioses llepolies… Les imatges especifiquen i afegeixen aspectes al text i adquireixen, per tant, una funció enriquidora.  Per tot això considerem que les lectores més menudes gaudiran amb la curiositat del petit elefant en una selva plena d’efectes visuals humorístics i enginyosos.

Recomanat a partir de 4-5 anys

Comentat en juny 2022

 

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Ernest l'elefantet / Ernesto el elefante i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.