UNA PASSEJADA EN BARCA i altres històries/ UN PASEO EN BARCA

UNA PASSEJADA EN BARCA i altres històries/ UN PASEO EN BARCA

( The quite boat ride and other stories)

Ruzzier, Sergio ( text i il·lustració)

Carreras, Berta( trad. cat)

Tutone, Marta ( trad. cast)

Liana Editorial, 2020.

En Una passejada en barca i altres històries, l’autor i il·lustrador Sergio Ruzzier (Milan, 1966), ens ofereix tres deliciosos relats on utilitza el format de còmic per que els més menuts puguen gaudir amb les divertides peripècies de Fox i Chick.


Al llarg de les tres històries, Una passejada en barca, El pastís de xocolata i La sortida del sol, Ruzzier ens mostra mitjançant uns enginyosos diàlegs escrits en bafarades, la relació entre els dos protagonistes, on cadascú representa una actitud diferent envers la vida.


Fox reacciona amb paciència,  complicitat i tendresa front les pors, la indecisió, les preguntes i, de vegades, la lentitud de Chick. A més a més, la manera d’actuar de Fox suposa una possibilitat de creixement per al seu amic que aprèn a compartir o a trobar la vessant positiva de les situacions.


Pel que fa a les il.lustracions, realitzades en ploma i aquarel·la, Ruzzier utilitza una paleta de colors suaus o vibrants, sempre en clara sinergia amb el text.


Per una altra banda, cal remarcar el disseny de les guardes en l’acurada edició de l’editorial Liana. En les del començament del llibre, trobem una doble pàgina amb peixos de diferents formes i colors i les del final estan dedicades a la representació de monstres marins.


En definitiva una encertada proposta que, des de la senzillesa i l’humor aposta per la qualitat en els llibres per a primeres lectores.


RECOMANAT A PARTIR DE 4-5 ANYS.

COMENTAT EN FEBRER 2022.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Una Una passejada en barca / Un paseo en barca i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.