Qui som

EL COL·LECTIU DE LITERATURA INFANTIL I JUVENIL D’ELX, …

format per mestres que des de l’any 1983 :

naveguen a través del dia i la nit a la caça de somnis
juguen amb paraules a estirar-les, a encongir-les, a riure-les, a plorar-les,…
viatgen gràcies al llibre sobre huracans dormits a diferents mons fantàstics.

( Del nostre llibre De la animación a la lectura y otras confusiones.Ed. Compas,Alicante, 1993)

… és ara El COL·LECTIU DE LITERATURA INFANTIL I JUVENIL “PEP SEMPERE” , en memòria i homenatge al nostre company i amic, que així, “ Per Sempre” continuarà formant part d’aquest col·lectiu del que va ser cofundador, i que va coordinar i compartir fins a la seva mort,al maig de 2006

Ens trobem dues vegades cada mes per a tractar aspectes diferents :

Una reunió dedicada a la BIBLIOTECA D’AULA : Considerem que el primer pas per a la formació d’una biblioteca, és la selecció dels llibres que van a constituir-la. D’aquest treball neix una bibliografia de llibres recomanats, en castellà i català. Cadascun dels llibres que aquí apareixen, i molts altres que no han estat inclosos, han estat llegits i debatuts basant-nos en una anàlisi de continguts i d’utilització del llenguatge, portat a terme de la manera més rigorosa que hem estat capaces. S’ha tingut especial cura a excloure aquells llibres sexistes o que defensaren missatges discriminatoris. Assumim que en la nostra relació poden , i de fet falten, llibres que haurien d’estar, a causa de les dificultats per a seguir la confusa i extensa oferta del mercat actual i de les nostres limitacions com a Col·lectiu..

La segona reunió està orientada a l’estudi de DOCUMENTS TEÒRICS sobre temes relacionats amb la literatura: personatges literaris, el plaer de llegir, les il·lustracions en els llibres infantils, etc. D’aquestes lectures sorgeixen documents que després compartim amb companyes i companys en les diferents edicions de les escoles d’estiu. La reflexió i la reescriptura d’aquests temes teòrics ens va permetre publicar un llibre en l’any 1993 i tenim en preparació altre sobre la lectura, els personatges i clàssics en la literatura infantil.

Les paraules poètiques que utilitzàrem per a definir la nostra identitat al començar la nostra singladura en l’any 83, encara segueixen vigents:

“persones apassionades per la literatura que llegim per a abandonar-nos en els ritmes i perdre’ns en el temps, per a embolicar-nos en la màgia de les paraules, per a viatjar a l’interior d’un mateix, per a assumir la nostra pròpia identitat i acceptar les diferències personals i, finalment, per a descobrir a l’altre i al poder de la col·lectivitat” .

_____________________

CO.L.I.J “. PEP SEMPERE”

Elx, juny 2008.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de a.- Qui som, EL COL·LECTIU i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Qui som

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.