El jardín de medianoche

Philippa Pearce

Editorial Siruela, 2011

 

 

 

 

A l’any 1865 es va publicar un dels primers llibres de fantasia, “Alicia en el país de las maravillas”. Un llibre en el que la protagonista, en el món imaginari que hi ha sota un pou, viu un munt d’aventures: perill, humor, por, etc.

A l’any 1979, més de cent anys després, apareix al mercat editorial en aquest mateix registre de la fantasia, Joan Manuel Gisbert amb llibres plens de misteris, d’escenaris impossibles, d’illes misterioses i personatges màgics.

Entre aquest dos llibres fantàstics, un del segle XIX i l’altre de quasi el final del XX, es troba el llibre que comentem en aquesta pàgina literària. No té l’audàcia i el ritme d’Alícia ni la desbordant imaginació i intriga dels llibres de Gisbert . L’ autora escriu a l’any 1959 una història en la que el protagonista viu cada mitjanit, en el jardí de la casa on passa les vacances, una aventura amb personatges d‘una època anterior a la seua. Un interessant joc literari sobre el temps, però amb una gran mancança de ritme, d’acció, d’atractiu i de misteri.

Això fa que no l’incluim en la nostra bibliografia de llibres recomanats

Comentat en : novembre 2011

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, El jardín de medianoche i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.