LES LLÀGRIMES DE LA CAPUTXETA.// LAS LÁGRIMAS DE CAPERUCITA.

llagrimes

Les llàgrimes de la caputxeta.// Las lágrimas de caperucita

Beate Teresa Hanika.

Takatuka, 2011        


«Ell l’anomena Caputxeta Vermella quan la veu baixar per un carrer amb un cistell penjat al manillar de la bicicleta. Caputxeta Vermella perquè en el cistell hi porta menjar i vi per al seu avi, que fa veure que està malalt. Caputxeta Vermella perquè el camí per sortir del bosc és fosc i costerut. Caputxeta Vermella perquè el llop la té dominada…»       


Del munt d’elogiosos comentaris que hi ha a Internet hem seleccionat dos :

«La protagonista i la seva història t’atrapen des de la primera línia. Un text fascinant de llenguatge clar, senzill i sense floritures, que convenç precisament per aquest estil simple que destil·la una poesia molt pròpia […] Literatura de la bona: cada pàgina, un autèntic plaer», Sylvia Mucke, Eselsohr.      


«Un llibre que encoratja per enfrontar les realitats i saber expressar-les. Clar, precís i poètic», Mirjam Pressler.         


Tracta la història de Malvina, una adolescent que narra , en primera persona , els abusos comesos pel seu avi, la complicitat de l’àvia que ho propicia i mira cap a altre lloc, la covardia del pare , que es nega a creure-la i la obliga a continuar visitant-lo, l’egoisme de la mare que no vol veure res, … i la desesperació i indefensió davant d’aquest cercle de silenci, que magnifica el poder i la impunitat de l’abusador. Però també parla de les persones alienes al seu entorn familiar, on trobarà la força per afrontar el problema i enfrontar-se als causants.

Malvina ens duu de la ma des dels 14 anys que està a punt de complir fins a etapes anteriors, barreja el present amb els records, contrasta moments dolents amb moments meravellosos, oposa les seues angoixes familiars amb el despertar del primer amor …    


Una lectura imprescindible i molt recomanable         


Recomanat a partir de 14-15 anys             


Comentat en Novembre 2014

 

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Les llàgrimes de la caputxeta i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.