XIII Premi Pep Sempere



Papallona que revoles
per les branques del roser,
¿ets el pètal d’una rosa
o una ocella de paper?
Miquel Desclot

XIII edició del Premi Pep Sempere convocat per la Asociación Cultural Pizpirigaña

Sempre que tornem de formar part del jurat del Premi Pep Sempere, tornem d’un trobament d’amistat i al cap portem la visió d’un paisatge diferent al nostre però també molt familiar i estimat.

La lectura és una experiència misteriosa.

Perseguir línies recreant el món, imaginant imatges, reconeixent-se en el coneixement, … perquè ja ho sabem: no podem viure sense la representació de la realitat.

Així que, dramatitzar un text és llegir per explorar, descobrir, analitzar, seleccionar i incorporar el relat (en el significat més estricte de col·locar al cos) i posteriorment oferir-lo al públic que desenvoluparà, inevitablement, un nou procés d’aprenentatge.

I aquest procés, amb el treball Leer, escribir, representar desenvolupat de forma extraordinària pel Seminario de Literatura Infantil y Juvenil Ana Pelegrín de Acción Educativa de Madrid, ha resultat guanyador en la XIII edició del premi Pep Sempere.

“La nostra felicitació més sincera per recordar-nos que els vertaders processos de coneixement requereixen lectura i treball individual disposats al servei d’allò col·lectiu”

(Paraules del Jurat de la lectura de la proclamació del premi.)

El premi es lliurarà en el XV Encuentro de Animadores a la Lectura “Donde el bosque crece”, en Arenas de San Pedro (Ávila) els dies 31 de maig, 1 i 2 de juny de 2019.

En la pàgina web de Pizpirigaña (http://pizpirigana.es/) podeu ampliar la informació sobre el premi i sobre les jornades

il·lustrador Adolfo Serra.

Col·lectiu Literatura Pep Sempere, març 2019

Aquesta entrada s'ha publicat dins de XIII PREMI LITERARI PEP SEMPERE i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.