DOS OSSETS / DOS OSITOS

Dos ossets.

Ylla.

Ed. Kalandraka

Camila Koffer, Ylla, va ser una dona enamorada dels animals, que va utilitzar la seua càmera per a immortalitzar-los.

No sabem com va ser el procés de gestació del resultat, ni que va ser abans si les imatges o el text. Tant s’hi val. Al cap i a la fi, ens trobem davant d’un producte molt original, un llibre d’autonomia i creixement. No són els ossets de l’imaginari d’una persona sinó els ossets que la natura ofereix a la mirada agosarada d’una dona que contempla el món real i que el considera digne de mostrar i compartir.

Així doncs, tenim unes imatges que són fotografies reals dels anys 50 en blanc i negre i amb els mitjans del moment, fruit de l’observació detallada de l’autora, Ylla, a un grup d’ossos. Resulten tendres i divertides les imatges dels dos ossets que, cadells com són, viuen la seua “infantessa” amb la mateixa curiositat, amb la mateixa necessitat de joc, d’exploració del món i de complicitat que qualsevol criatura en els seus primers moments d’evolució. I és molt entranyable la imatge d’una mare que els espera i els acull amorosament.

Les acompanya un text, la història d’una parella de cadells d’ossets que desobeint l’ordre de la mare i seguint el principi del plaer, gosen eixir de “casa” per a viure l’aventura divertida i perillosa de perdre’s al bosc. La resta és un conte tradicional d’animals: els cadells demanen ajuda a altres animals: vedella, cavall, gralla i ocell per tal de tornar a l’abraçada de la mare.

Podem dir que és un foto-llibre, un àlbum il·lustrat amb fotografies, cosa gens habitual però molt valuosa, especialment perquè el llibre ja té prop de setanta anys.

El conjunt és un regal de l’editorial Kalandraka interessada per la recuperació de propostes que mereixen ser rescatades de l’oblit perquè encara i sempre tenen valors dignes de ser transmesos a la infantessa del segle XXI.

Recomanat: A partir de 4-5 anys.

Comentat en Març 2023

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Dos ossets / Dos ositos i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.