SHAUN TAN, PREMI ASTRID LINDGREN 2011

L’il.lustrador i escriptor australià Shaun Tan ha rebut enguany aquest importantíssim guardó.El jurat l’ha definit com un “narrador virtuós i capdavanter de noves possibilitats en llibres per a nens”.
Albert Vito, traductor de les seues obres al castellà i assessor de l’editorial Barbara Fiore ha comentat sobre ell:  “Es un referente clarísimo de ilustrador total. Domina todos los registros y técnicamente es capaz de hacer algo hiperrealista y lo opuesto, algo totalmente desdibujado. Shaun Tan trata temas incómodos, como la inmigración, la alienación o la depresión, pero los cuenta de manera que pueden llegar tanto a niños como a adultos”

També destaca que  ” el autor no pierde calidad ni baja el listón ante los lectores de menos edad  (…)  narra muy bien con imágenes y luego en la parte escrita, utiliza un lenguaje muy sencillo”.

El propi Tan defineix  la seua manera de treballar a partir d’una frase de Paul Klee. És  “com treure una línia a passetjar”. I afegeix: …”es deixar que la punta del llapis vague pel paissatge d’un quadern d’esbossos , motivat per un impuls poc clar, encara que amb l’esperança de trobar alguna cosa important pel camí…”

La nostra selecció bibliogràfica inclou els següents títols de l’autor: L’arbre vermell, Contes de la perifèria i Emigrantes . Dels dos primers, existeix traducció al castellà.

 

 

 

 

 

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de ESTAR A L'AGUAIT, SHAUN TAN i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: SHAUN TAN, PREMI ASTRID LINDGREN 2011

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.