HAGAMOS TÍTERES DE CACHIPORRA

Hagamos títeres de cachiporra

Rodorin (text)

Elena Odriozola (il·lustració)

Ferdinande Sancho (fotografia)

Ed. Modernas El Embudo, 2023

Estaba Cristobita / dando un paseo /

y vio a Teresa / con mucho deseo.

Tan, tan, tan, tan… / -¿Quién es? /

-Soy Cristobita, / que te vengo a ver.

-Ahora no puedo / -¿Por qué? /

¡Porque un cocodrilo / me quiere comer!

Imagineu-vos que sou dues persones encuriosides que arribeu un bon dia al taller de Rodorin i quedeu atrapades per tot allò que veieu, tot allò que escolteu, tot allò que podríeu fer allí.

«Una escoba sirve para barrer, pero una bruja la usa para volar. Se trata de considerar las cosas no por lo que son , sino por lo que pueden llegar a ser. Juguemos con las cosas «( pág. 62)

Escrit en primera persona, ens va apropant a una història de les titelles, al seu ofici de titellaire,a les seus reflexions, al taller on els seus somnis es fan realitat, als materials imprescindibles per a construir-los, a com superar les dificultats diàries en aquest procés ,…fins arribar al muntatge i representació de l’obra.

El llibre és una suma de tot el que forma part del teatre de titelles, però no és un manual. És una invitació a participar en tot el procés, ens convida a jugar i a ésser també titellaires!

«Que hoy, como ayer, nuestros títeres de cachiporra recorran estos y otros caminos,recuperando así la emoción, frescura y vida del teatro popular»

El llenguatge emprat va canviant de registres : formal,col·loquial, poètic, científic,…però sempre amb un polsim d’humor i unes explicacions exhaustives, que li donen aparença de llenguatge senzill i proper.

Tenim a les nostres mans un llibre inclassificable, magnífic i molt complet, escrit per un titellaire, Rodorin, i acompanyat per unes il·lustracions i fotografies que ens duen més enllà de les paraules i son tan importants com el text escrit.

Recomanat a partir de 8-9 anys

Comentat en Febrer 2024

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Hagamos titeres de cachiporra i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.