VERSOS PER A ANNA

Versos per a Anna

Granell, Marc

Bromera 2018 (Primera edició 1998)

“Ens trobarem en un indret on no hi ha foscor”

1984. G. Orwell

I és allà precisament on es convoca el poemari Versos per a Anna de Marc Granell (València, 1953). Un espai poètic on la llum de l’enamorament ompli tot de goig i plenitud.

L’enlluernament amorós s’apropia de cada poema i delecta a les lectores amb versos de gran intensitat i d’una exuberant sensualitat.

És per això, que els versos per a Anna resplendeixen en diferents plànols que determinen i conformen l’experiència vital de l’amant.

De manera que Granell escriu sobre els ulls tendres o la veu que il·lumina.

També sobre el plaer sexual : pense en tu i en els teus pits quan els bese

O

el núvol que contempla /el nostre amor obrir totes les venes del plaer

Per una altra banda, el poeta s’apropa a la natura amb el seu mirar apassionat i crea imatges bellíssimes com en la teua pell creix el desert i la flor

O

els teus llavis de maduixes i plomes verdes.

A més a més, l’enamorat atorga a la seua estimada poders extraordinaris : si mires, creixen boscos i ocells, /si parles, s’alça un niu d’albes blanques.

Només hi ha una ombra que amenaça aquest paisatge de gaudi amorós: l’absència d’Anna que esdevé per al poeta un temps de tenebra i de pèrdua del sentit de la vida.

Pel que fa a l’aspecte formal, el poemari conjumina la sonoritat creada a partir de versos de diferent mesura en cada poema amb un ritme àgil i, tot plegat, ens ofereix una lectura fluida i encisadora al voltant de la joia d’estimar i sentir-se estimat.

Versos per a Anna suposa una excepció en la temàtica de Granell que ha dedicat la seua veu poètica, bàsicament, al compromís social.

Per últim, ens cal remarcar que aquesta poesia amorosa és una excel·lent proposta per a joves lectores i lectors que, sense dubte, es contagiaran de l’alegria de descobrir aquest

amor que és ample i que no cessa,

com un cel tot blau i inacabable,

un amor que creix i es multiplica

com l’onatge d’un mar net i profund.

Recomanat a partir de 14-15 anys

Comentat en Febrer 2024

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Versos per a Anna i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.