El oro de la liebre

 

El oro de la liebre

Martin Baltscheit y C. Schwarz (il )

Ed. Lóguez, 2015

Un conte en forma de faula amb final obert que parla de fins a quin punt l’avarícia i la por a perdre el que tenim ens pot condicionar la vida. Comença amb la mort de la llebre i amb una assemblea seguint l’estructura de conte d’animals:- qui es menja a qui? – enumeració de personatges que argumenten des d’un punt de vista científic la seua por a l’animal que se’l pot menjar.

Fins que apareix el llop i canvia aquesta estructura. El llop apareix com un personatge de conte tradicional i argumenta la seua por des d’un punt de vista literari: versiona els contes tradicionals des de la seua òptica, fa referència al conte de la Caputxeta i menteix sobre els personatges dolents. Manipula els fets, enganya i convenç a tots, és el guanyador aparent , … però no acaba aquí el conte : que li suposarà al llop la nova vida ?


Les il·lustracions tenen una gran presència ocupant la pàgina completa en una estructura en la que s’alterna text pàgina esquerra i imatge pàgina dreta, i que canvia quan apareix el llop, trencant la continuïtat de la història. . Aporten una informació al lector que no es troba al text. Apareixen els primers plans d’animals on es mostren els seus trets: el misteri en la mirada de l’òliba, el perill en la de la serp, la maldat en la del llop. Destacar la il·lustració antropomòrfica, animals amb vestits que ens recorda a l’il·lustrador Svjetlan JunaKovic en el llibre “Gran Libro de los retratos de animales” ,OQO EDITORA, 2006, que ens parla de que eixos personatges tenen molt a veure amb les persones.

Un conte que no deixa indiferent a ningú, una història plena de sorpreses i un final que ens retorna a l’inici .

Recomanat a partir de 8-9 anys

Comentat en setembre 2015

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, El oro de la liebre i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.