Doña Piñones

fernando-krahn-ekare-dona-pinones-a

Doña Piñones,
Mª de la Luz Uribe
Fernando Krahn ( il·l)
Ekaré ,2009 ( original de 1981)

A partir de l’al·literació del títol que presenta a la protagonista del conte, el llibre conta de forma rimada amb versos hexasíl·labs una història de solitud i de vellesa. Juntament a aquestes dues situacions, apareix la por, encara que alleugerida per unes dosis d’humor. Enfront la por de la vellesa apareix la valentia de la infantesa aconseguint que Doña Piñones torne a ser feliç. Felicitat metaforitzada pel vol a través dels vents: alliberament de la por

La rima i la musicalitat ajuden a memoritzar el text molt fàcilment, és un llibre per a ser recitat, com un romanç, a qualsevol edat,


Les il·lustracions de F. Krahn combinen el realisme dels objectes amb el còmic, la caricatura de les persones i  l’impressionisme  del paisatge. Escenes de doble pàgina amb el text a l’esquerra i la imatge a la dreta. L’humor apareix perquè la il·lustració reflecteix el que diu el text de manera literal, i desdramatitza la situació. .

Recomanat a partir de 8-9 anys

Comentat en setembre 2015

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Doña Piñones i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *