CARMILLA

carmilla carmillail%c2%b7lustrada

 

 

 

 


Carmilla                                                                                                               Carmilla

   Le Fanu, Sheridan                                                           Le Fanu, Sheridan.   Juan, Ana ( il)

Ed. Laertes, 1998 ( català)                                                   ed. Siruela , 2015 ( castellà)

Resulta sorprenent que la tan coneguda obra literària “Dràcula” de Bram Stoker tinga un referent anterior com és aquest llibre, publicat en 1872 .Encara més sorprenent és que el personatge vampir siga una dona.

Conte relatat en primera persona per la protagonista ( Laura) amb un llenguatge exquisit,ple de descripcions de paisatges, d’ambients i de personatges.

Llibre amb una gran càrrega eròtica .Sociològicament trencador, pel plantejament lèsbic. Caldria destacar la manera en que es conta el procés de vampirització de Laura, un procés en el que es mesclen la sensualitat, l’enamorament i la sexualitat. Carmilla , personatge dolent atractiu i repugnant alhora, desperta en Laura les seues pulsions sexuals que van alliberant-se a través dels somnis.

Ens trobem doncs, davant d’un conte de por fascinant per a joves i adults. Un conte per a gaudir de la seua lectura, intens, que ens embolcalla i que no pots deixar de llegir fins el final.

 

Recomanat a partir de 14-15 anys.

Comentat en setembre 2016

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Carmilla i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.