¿MAU IZ IO?

mauzizio

¿MAU IZ IO?

Autora i il·lustradora: Carson Ellis

Editorial: Barbara Fiore, 2016

Presenta el cicle de la vida (del naixement a la mort i tornar a començar), i la interrelació entre el món dels insectes i el món de les plantes ( eruga – crisàlide – papallona; llavor – germinació – flor – mort – disseminació llavors ) però no és un llibre divulgatiu , sinó una excel·lent fabulació a partir d’aquesta realitat.

La gran protagonista: una planta, centre de vida, i els altres protagonistes són els petits insectes, els animals predadors (aranya, ocell…) i el pas de les estacions.

Uns personatges que viuen però també juguen (a pirates, a fer una cabana…), i es relacionen mitjançant un idioma propi, un idioma inventat, que és l’element que dóna vida i intensitat a la història. Una aproximació al llenguatge poètic i musical (repeticions, sonoritat, sons familiars ,…), un llenguatge capaç de comunicar una història i despertar emocions, encara que el codi siga desconegut .

Aquest idioma canvia per a cada llengua o país on s’ ha publicat el llibre.

Un llenguatge inventat sempre és un repte i un joc per als nens i nenes, i aquí , a més a més, les il·lustracions exuberants, magnífiques, amb un toc d’humor, ajuden a la seva interpretació.

Tal com diu l’autora, el llibre és tot un homenatge al món microcòsmic que pots trobar en qualsevol espai exterior, si ets capaç de ser persona pacient i observadora.

Recomanat a partir de 6-7 anys

Comentat en juny 2018

Aquesta entrada s'ha publicat dins de ¿ Mauz iz io ?, A.-LLIBRES COMENTATS i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.