LA VERSIÓN DE ERIC

LA VERSIÓN DE ERIC 

 Nando López

Ediciones SM, 2020

«La primera víctima apareció el miércoles 12 de junio a las 3:45 de la mañana.La segunda, el sábado 13 de julio a la 1:34. La tercera, esa misma madrugada de julio y solo una hora después.»


Aquest és el començament de La versión de Eric. Una novel·la de Nando López, protagonitzada per un adolescent trans, actor d’èxit en una sèrie juvenil de gran popularitat.


Una de les característiques més cridaneres de la història és l’enorme quantitat de temes que s’aborden en ella. L’amistat, l’odi, assetjament escolar, en aquest cas provocat per la grassor, la identitat sexual, les xarxes socials i el seu paper distorsionador de la persona en favor del personatge, el món de la fama, les sectes, el misteri…


L’autor es serveix de tot plegat per tramar aquesta història on destaca la idea de la inutilitat de la venjança.


Tanmateix, l’autor no vol escriure una història exclusivament centrada en la transsexualitat i ubica el protagonista en un context on apareixen molts dels aspectes que pateixen els i les adolescents en la societat actual.


L’autor també denuncia la competitivitat i la insolidaritat del món de l’espectacle i desemmascara el món de la fama que resulta tan seductor per la joventut dels nostres dies.


Amb diàlegs àgils i ben construïts, la novel.la ofereix una mirada panoràmica de l’experiència vital d’Eric. És possible que la gran varietat d’aspectes a desenvolupar vaja en detriment de la profunditat en què són tractats. Per una altra banda la trama de misteri al voltant dels assassinats, potser, s’allarga massa.


De tota manera, cal ressaltar La versión de Eric com un espill on es dona visibilitat a les persones trans i on les lectores poden explorar la complexitat de les relacions humanes.

Recomanat a partir de 14-15 anys

Comentat en maig 2022

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.