FATIMA MERNISSI.El poder de la paraula

La dignitat és tenir un somni poderós que et doni una visió, un món en el qual tinguis un lloc..”

Fatima Mernissi va néixer en  un harem de la ciutat marroquina de Fes, el 1940.

És escriptora, sociòloga, professora en la Universitat Mohamed  V de Rabat i va guanyar el Premi Príncipe de Asturias l’any 2003.

Aquesta dona creu, sobretot, en que és possible un diàleg entre Orient i Occident, mitjançant l’aprenentatge i el reconeixement de l’altre.

Per això, afirma rotundament que es pot fer la revolució amb les paraules i que bastaria amb deixar de comprar i vendre armament i de demanar visats,  a canvi d’ invertir en educació. Aquesta és la fòrmula per conseguir el vell somni que ja la va seduir quan llegia Les mil i una nit: un món sense fronteres i sense pors.

Fatima Mernissi continua la seua lluita infatigable en defensa dels drets de les dones musulmanes.

Al seu llibre  Somnis de l’harem , Columna, Barcelona 2000, comparteix amb nosaltres els seus records d’infantesa i, a més a més dedica un homenatge a les dones que l’envoltaren  i l’ensenyaren a imaginar una vida diferent.

La seua tia Habiba li deia: – “Per a qui no té poder és essencial tenir un somni. Estàs en un harem quan el planeta gira al teu voltant amb tu enterrada fins el coll en el menyspreu i la negligència. Si et rebel.les, la direcció del planeta podrà canviar. Però el que has d’evitar, a qualsevol preu, és que el menyspreu que t’envolta entri dintre teu…”

Aquesta entrada s'ha publicat dins de CAP A LA UTOPIA DES DEL COMPROMÍS, Fàtima Mernissi i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *