Los diarios de Adán y Eva / Els diaris d’Adam i Eva .

LOS DIARIOS DE ADÁN Y EVA

Mark Twain. Ilustrado  por Fco. Meléndez

Libros del Zorro Rojo,2010

 

 

La primera edició d’aquest diari a dues veus és de 1906. Mark Twain el va redactar dos anys després de la mort de la seua esposa i molts pensen que és un relat en homenatge a ella.

L’editorial El Zorro Rojo publica una edició especial il·lustrada per Francisco Meléndez que torna, després de molts anys, amb aquest  llibre per a joves.

En català, en  edició no il·lustrada podeu trobar-lo  com :

Els diaris d’Adam i Eva . Angle editorial, 2009

Aquest diari secret i íntim de la vida al Jardí de l’Edèn, presenta amb ironia i tendresa (en la mateixa mesura) la relació entre Adam i Eva i com l’autor nord-americà amb ingeni i sorna mostra les dificultats de la convivència amb la veu de cadascú i la seua interpretació particular.

Extractes del diari d’Adam: Dilluns : Aquesta criatura nova dels cabells llargs sempre és al mig del pas. Sempre em ronda i em segueix amunt i avall. Això no m’agrada; no estic acostumat a tenir companyia. M’estimaria més que s’estigués amb la resta d’animals…Avui ha fet núvol, vent de l’est; em sembla que ens mullarem… Ens?  D’on he tret aquesta paraula? Ja me’n recordo… l’ha feta servir la criatura nova.

Diari d’Eva: Li he anat al darrere tota la setmana i he provat de donar-me a conèixer. Vaig haver de parlar jo tota l’estona, perquè ell és tímid, però a mi ja m’estava bé.Semblava content de tenir-me per allà, i vaig fer servir sovint la paraula nosaltres, tan sociable, perquè semblava que l’afalagava, sentir-se inclós

L’humor de Twain, irreverent i àcid ens fa riure i ens emociona.

Està vigent i reconeixem com actual les febleses dels humans, la innocència primera en la que ambdós van descobrint el món, el pragmatisme o el romanticisme dels primers moments, el descobriment de paraules, el posar nom a les coses i al mateix temps fer-se preguntes sense resposta.

L’aguda visió que té Mark Twain ens fa recomanar aquesta deliciosa lectura a partir de 14 anys.

 Comentat en : Gener 2012

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Los Diarios de Adán y Eva i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.