DINS DEL BOSC

dinsdel bosc

Dins del bosc // En el bosque

A. Brown.

ed. FCE, 2004 / Kalandraka, 2014

És de nit, un soroll terrible altera el somni d’un xiquet i el desperta .

Al matí son pare no hi és i ell no troba respostes clares a la seva absència.

Sa mare l’envia a casa l’àvia , a dur-li un pastís,… és l’estructura del conte de la caputxeta vermella amb protagonista masculí.

El recorregut pel bosc, un bosc clàssic, ( ple d’arbres als que no se’ls veu la part superior, ja que estan dibuixats des del punt de mira d’un xiquet ) és també un recorregut pels contes de por, i el xiquet, que es creu abandonat, perdut i amb por, es va trobant amb diferents personatges que participen de les mateixes inquietuds: Jan i les mongetes màgiques, La Rinxols d’or, Hansel i Gretel,… fins que li entra fred i es posa un objecte màgic , l’abric vermell de la Caputxeta . Així aconsegueix arribar a casa l’àvia, truca a la porta i…

Les il·lustracions acompanyen les emocions , en la mesura que el xiquet fabula i elabora l’absència del pare els escenaris apareixen en blanc i negre en tant que les escenes de la vida real són en color.

Fantàstiques il·lustracions, pròpies de l’estil personal d’Anthony Browne i enquadraments molt especials, que ens recorden el món de Hooper.

És tot un homenatge als contes meravellosos , objectes i escenes dels quals s’amaguen per tot el bosc i sols una mirada atenta ens permetrà descobrir els detalls.

Un llibre amb moltes lectures i que pot analitzar-se des de diferents punts  :

.- Des de la Tradició Oral : elements dels contes populars, reinterpretació de la caputxeta, homenatge als personatges dels contes populars en les il·lustracions, ….

.- Des de la Psicologia i el Psicoanàlisi, la lectura que fa de la realitat un xiquet menut davant l’absència del pare. Els conflictes que el protagonista manté aquí en la casa familiar ( pors, angoixes, absències) s’han de resoldre allí  (fantasieig)  , cal anar allí  (el bosc) per resoldre els conflictes d’aquí ( la vida real)

Un llibre per a gaudir a totes les edats.

Recomanat a partir de 4-5 anys

Comentat en juliol de 2015

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Dins del bosc i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.