A LA CUA !

alacua

A la cua!. / A la cola
Tomoko Ohmura (TEXT I IL·LUSTRACIONS)
Ed. Corimbo, 2012

Un lllibre per als més menuts, on es planteja un joc que reflecteix les situacions que poden passar en una cua. Tots els animals es situen en la línia del terra fent una llarga filera misteriosa i inquietant i el lector no sabrà ben bé per a què fins que no acabe el llibre. Són 49 animals posats en filera, tots amb el seu nom a sota i amb “la seua participació a aquestes jornades”, que és una frase amb la que expresen els seus dubtes, el seu desfici, la seua pregunta, la seua por…

Els animals estan col·locats per l’autor d’una manera estudiada, fins i tot per l’ordre de grandària. Una zebra entre dos animals carnívors; la mofeta amb el porc espí; el gat i el gos; l’ovella i el llop…

Són il·lustracions en doble pàgina , amb els animals dels extrems incomplets , forçant a la persona lectora a una anticipació mental per completar -los. Només el pardalet apareix en varies pàgines perquè és com un “acomodador” que manté l’ordre de la cua.

A més de l’enumeració dels animals també hi ha una narració , uns diàlegs amb trets d’humor , i un ritme molt canviant. Una filera és una manera de relacionar-se. Quan som molts ens hem d’organitzar i molt millor si aquesta organització ens permet divertir-nos. No hi ha rivalitat. Al principi hi ha un cartell que diu “Situar-se per ordre d’arribada ” i així ho fan.

La història aparenta ser ( però no ho és ) simple, senzilla, una ganyota tant al xiquet com a l’adult. S’assembla a “De què fa gust la lluna ?” en el sentit que ens hem d’organitzar per aconseguir un objectiu.

Recomanat a partir de 1-3 anys

Comentat en novembre 2015

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A la cua, A.-LLIBRES COMENTATS i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.