CATHERINE / LOS MUNDOS DE CATALINA

catherine

Catherine / Los mundos de Catalina

Patrick Modiano

Il. Sempé

Ed. Blackie books, 2014 / SM, 2001. 

Un llibre on la narradora recorda i conta des de la mirada de la xiqueta que va ser, testimoni del que passava al seu voltant i la vida amb el seu pare .Ella conta allò que veu, es fa preguntes, intenta entendre el que passa amb una mirada neta, infantil. Un relat sensible, intimista, emotiu.

A l’àmbit familiar: conta les relacions pare-filla. La separació dels pares: cadascú vol viure els seus somnis. La convivència entre pare i filla: bona, tendra, amb moments d’humor, converses i passejos. Concepte d’educació molt liberal.

A l’àmbit social: la història fa molta insistència en el treball del pare. La il·legalitat del seu negoci. El conflicte del pare amb la justícia. Un pare obsessionat en guanyar diners. Una família de classe alta que desapareix. Un pare que, al principi, prefereix el seu treball per damunt de la unió familiar i que, al final, decideix marxar a Nova York per trobar-se amb la seua dona, el millor regal que podria fer-li a Catherine.

Conté moltes el·lipsis, deixa aspectes importants com desdibuixats, esbossats, sense aprofundir.

Un aspecte a destacar és que no es jutja a ningú per les seues vivències particulars.

Il·lustracions de Sempé, un luxe, aquarel·les que semblen postals. Amb dues taques de color i unes línies és capaç de crear tot una ambient, amb humor, encara que algunes semblen desajustades ( pot ser un problema de l’editorial, de la maquetació….. ) No són il·lustracions que acompanyen i complementen la narració, més bé constitueixen detalls subtils que embelleixen l’obra.

recomanat a partir de 10-11 anys

Comentat en novembre 2015

Aquesta entrada s'ha publicat dins de A.-LLIBRES COMENTATS, Catherine i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *